Окончателно: Иво Даскалов остава в ареста

Градът Новини Под ножа

Един от задържаните за отвличането на Фарук- Дидо Димитров е дал показания

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов, който е обвинен в отвличането на Фарук Манаф, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост,  а деянието е извършено от четирима души, сред които бившият началник на Трето РУ на МВР в Пловдив и негов служител полицай.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Апелативните магистрати прецениха, че определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Даскалов, е законосъобразно и обосновано. Налице са данни за извършеното деяние, които се откриват в показанията на пострадалия и на друг от задържаните за отвличането- Дидо Димитров, които са достатъчно, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е повдигнато обвинение, съобщават от съдебната палата.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, има опасност Иво Даскалаво да извърши престъпление. Тази опасност произтича от лошите му характеристични данни, тъй като е осъждан два пъти до сега, както и от механизма на извършване на отвличането.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемия и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Споделете ни във:

1 коментар за “Окончателно: Иво Даскалов остава в ареста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.