Корнелий Савов загуби битката с новия вирус

Градът Живот Новини
Корнелий Савов

Съостнователят на Атлантическия съвет на България бе политически и граждански активен човек, без да членува в партия

За предстоящите избори Савов бе кандидат за депутат под номер 5 в листата на КОД за 16 МИР-Пловдив град от гражданската квота

Днес от земния свят си тръгна нашият колега, съосновател на Атлантическия съвет на България – Корнелий Савов Савов, съобщифа от организацията.

„Корнелий бе коварно и смъртоносно поразен от китайския вирус, а болестта „Ковид -19“ го уби за три седмици.

Корнелий беше пример за смел и доблестен човек, истински демократ и последователен атлантик. Той бе ярък антикомунист и бе първият, който още в началото на 1990 г. по националното радио високо и силно заяви, че БКП трябва да бъде забранена, а лидерите и съдени за престъпленията, които комунистите извършиха през 45-те години тоталитарно управление.

Корнелий Савов бе политически и граждански активен човек, без да членува в партия. Но при всяка своя среща с лидери на партиите от дясното демократично пространство, винаги им напомняше, че са длъжници пред България за непроведената декомунизация, лустрация и дерусификация и винаги ги питаше кога и какво ще направят по тези важни теми.

Колегите и приятелите на Корнелий го обичаха, а враговете му го мразеха и го наричаха „пещерен антикомунист“. А той приемаше това с усмивка и се гордееше с тази „титла“.“

За предстоящите избори Савов бе кандидат за депутат под номер 5 в листата на КОД за 16 МИР-Пловдив град от гражданската квота.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.