Индийци превзеха Стария град

Градът

Блокираха пътя към архитектурния резерват

Започнаха снимки за нов индийски филм със снимачна площадка в основата на Стария град. Екипът блокира пътя нагоре, като направи павираните улици непроходими за пловдивчани и гостите на града. Макар че новата боливудска продукция дава хляб на пловдивски статисти, отношението към обикновените минувачи, прекосяващи снимачните площадки по необходимост, беше некоректно. Организаторите на снимачния процес дори направиха забележка по мегафона на нашите репортери, под претекст, че са пречили на снимките.

Никой не пожела да даде каквато и да е информация за проекта. Анонимността сякаш бе превзела участниците, като че ли бяха подписали клауза за мълчание. Опитахме се да разговаряме с един от представителите на екипа, от българска страна, но без успех.  Макар че той пое ангажимент към нашите репортери, да даде изявление по темата, това така и не се случи.

Учудващо за минувачите, индийски ритми по античните улички не се чуха. Нямаше хора в костюми, нито песни и танци. Продукцията е съвременна и вместо жени, облечени в традиционно сари, се виждаха само кичозно пременени момичета и скъпи автомобили.

Споделете ни във:

2 коментара за “Индийци превзеха Стария град

  1. Защо в Стария град?! Ей къде е Аджисана ,не са далеч Арман махала,Шекера…Е,за Столипиново ще им трябва виза,нали,кмете? Опа,грешка,и те са от боята…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.