АктуалноГрадътНовини

В последния момент местят фестивала Франкофоли

Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на Гребната база, а не на стадион „Христо Ботев“, както беше предвидено и обявено тази година, съобщиха организаторите на събитието.

На 21 и 22 юни, сцената на седмото издание в България на фестивала Франкофоли в Пловдив ще бъде една от най-горещите музикални точки в Европа за феновете. Те ще могат да пеят и танцуват заедно с някои от най -интересните и търсени на световните сцени в момента поп музиканти. 

Промяната на мястото в последния момент се налага поради риск съоръженията, необходими за изграждането на сцената и прилежащата обслужваща инфраструктура, в съчетание с високите температури, да увредят сериозно и трайно тревната настилка на новия стадион.  

Вчера нямаше информация за такъв развой на събитията от страна на Христина Спасова, директор на Франкофоли за България. Тя участва вчера във второто издание на голямата хотелиерска среща Hospitality Circle 2024, която събра десетки собственици и мениджъри на хотели и представители на туристическия бранш.

„Няколко дни след Франкофоли, на стадиона трябва да се проведе футболен мач, след като наскоро Ботев Пловдив спечели Купата на България и ще участва на Евротурнирите. Не бихме си позволили да поставим в риск следващото спортно събитие, затова заедно с Община на Пловдив и ръководството на стадиона, взехме решение да върнем фестивала тази година отново на Гребната база“, сподели Христина Спасова, директор на Франкофоли за България.

През 2023, първото гостуване на фестивала в града под тепетата се проведе именно на Гребната база, където хиляди музикални фенове пяха и танцуваха със своите любими изпълнители.

Тази година, концерти на Иво Димче, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар ще зарадват българските почитатели в първата вечер на фестивала у нас – 21 юни. 

На 22 юни, събота, на сцената  ще се качат Alexis Carlier,  Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие – Рудиментал /Rudimental/.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019. Основен медиен партньор на събитието е Радио Енерджи.

Билетите за фестивала Франкофоли могат да бъдат закупени тук:  

https://bit.ly/eventim-francofolies2024

https://bit.ly/kupibileti-francofolies2024

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина