Фасадата на театъра блесна

Градът

Администрацията на Драмата се мести във великолепната сграда, но след вътрешен ремонт на сградата

Общинските скелета бяха свалени, на ред е Екселсиор

Фасадата на пловдивския театър откъм Главната блесна. След близо тримесечна реставрация великолепната постройка отново привлича погледите на минувачите, а чужденците вече позират за снимки. Ремонтните дейности бяха организирани от общината, а тепърва се очаква вътрешен ремонт на сградата над касата и парадния вход на Драмата. След строителните дейности се очаква там да се премести администрацията на културната институция, а стаите, в които се помещаваше тя до момента, да бъдат освободени за ползване от актьорите и сценичния персонал. Красива гледка, нали, коментира доволен пред Под тепето директорът на театъра Кръстю Кръстев.

Скелето от Драмата бе свалено, за да бъде преместено на емблематичния Екселсиор. Тя е в тежко състояние след последната частна инвестиция там от времето, в което се превърна в търговски център. От тогава фасадата не е подържана, а в момента прелестните декоративни елементи се рушат. Трябват незабавни действия, а тъй като общината има собственост върху античната част долу, ще организира и реставрационната дейност.

Споделете ни във:

3 коментара за “Фасадата на театъра блесна

  1. Цветовете са уж два,но почти сливащи се.Облицовката на партера е поразкъртена,както и бордюрът долу.А от няколко дни висят десетки кабели със страшна сила.Мърляво и недовършено,както всички останали мамини ремонти.Ама,хотелът що ли не изглежда така?! Друга приемателна комисия е на частното,много по-компетентна и взискателана.Хем ремонтите и строежите на квадрат излизат в пъти по-евтини.Брей!Що тъй!

  2. СУпер. Дано само не са си оставили ръцете, както направих а с бившия хотел “Берлин” (сградата на сладкарница “Ален мак”), която вече осветена разкива ужасяващо неравна шпакловка и показва непрофесионализъм и грознота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.