БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Българите познаваме мъката на арменския народ – преживели сме я

Пред шествиeто, завършило на пл. "Централен": Ако Турция иска да бъде част от ЕС, трябва да приеме европейските ценности, а не да робува на имперското си мислене и негатино азиатско наследство

 „Изразявам своята лична солидарност с арменската общност и казвам днес, на този ден –  и аз съм като вас, мои братя! Като вас – защото българите и арменците сме изключително близки народи със сходна съдба. Ние, в продължение на петстотин години, също сме били изтребвани и сме били на ръба на своето оцеляване. Като арменците". Това заяви народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов пред шествието по повод 100-годишнината от арменския геноцид, завършило снощи на пл. "Централен". 

"Не случайно България е първата държава в света, която отваря своите граници за арменските бежанци. Българите познаваме мъката на арменския народ. България помни какво е да се избиват старци, жени и деца. Няма българско семейство, което да е пощадено от османските безчинства в продължение на петстотин години. Двата народа винаги ще бъдат приятели и винаги ще бъдат близки, защото пролятата кръв ги сродява",  заяви още Славчо Атанасов. 

По думите му Турция все още не е узряла за влизане в Европейския съюз. "Те продължават с имперското си мислене – такова каквото е било по времето на Османската империя, което показва, че нищо не са научили за всичките тези години. Ако наистина искат да бъдат част от общото европейско семейство, трябва да усвоят европейските ценности, а не да робуват на негативното си азиатско наследство“, каза още народният представител от Патриотичния фронт.     

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина