БългарияГероите на деня

Седмокласничка от Пловдив със сребро от състезание по правопис на английски

Лия и Теодор на финала Седмокласничка от Пловдив спечели среброто в Петото национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”. Лиа Лазариди от ОУ „Княз Александър Първи” стана втора в оспорваната надпревара, в която участваха над 6500 ученици от 3 до 7 клас от цялата страна. До финалния кръг достигнаха 30-те победители в регионалните състезания.

Финалът беше оспорван и напрегнат, до последния кръг в състезанието достигнаха само двама състезатели. Купата грабна 13-годишният Теодор Енчев от великотърновското училище „Димитър Благоев“.

По време на церемонията по награждаването  грамоти и подаръци получиха всичките 30 финалисти, а също така бяха отличени със специални купи и техните учители, дошли от различни краища на България от Шумен, Сандански, Рудозем, до Горна Малина, Благоевград, Кнежа и Кричим.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling) – произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и иновативни инициативи.  В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство  с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ. То се осъществява под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина