БългарияГероите на деня

Майки от район „Западен“ пред Славчо: Площадките са опасни за децата, никой нищо не прави

Притеснени родители от ул. „Петър Ченков“ в „Западен“ искат незабавен ремонт на детските площадки в района

Площадките в нашия район са под всякаква критика, изпочупени и мръсни са и никой не ги поддържа, оплакаха се група майки от пловдивския район „Западен“. Те са поставили въпроса и в приемната на народния представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов.

"Тук разхождат кучета, пълно е с фасове. Детето ми иска да ходи, но аз не мога да го пусна, защото е опасно и много мръсно. Вече четири месеца сме така, разхождаме се плътно един до друг", разказва Ина Колева. "Така ни е много трудно, защо не я почистят, да я заградят, да няма кучета и да може децата свободно да играят. Преди година сигнализирахме районния кмет, но още чакаме. Решили сме да съберем малко пари и поне да почистим и да сковем някоя и друга дъсчица, за да оправим пързалката, която няма стъпала, децата падат, опасно е. Дори си мислим да купим една люлка, която вечер ще си прибираме", споделя младата майка.

Преди година Магдалина Вакарелска лично е разговаряла с районния кмет, който бил любезен и обещал проект по европейска програма, но до момента няма резултат.

"Чакаме още. Сами ще почистим, ще боядисаме металните части, защото са ръждясали", допълва още Вакарелска.

"Площадките в този район са в окаяно състояние. Никой не минава да чисти, тревата не се коси. Опасни са, стърчат болтове и пирони, даже имаме случаи на наранени деца". Елица Василева също разказва, че районът не се поддържа, не се чисти и не се коси тревата. "Дори за кърлежи не пръскат, а тревата е до колене. На сто метра по-надолу има още две площадки, които са в по-лошо състояние. Редно е общината да обезопаси и ремонтира площадките и да ги чисти редовно, но това не се случва. Нищо не се поддържа, но най-лошото е, че са опасни за децата и сме вечно под напрежение", споделя разтревожената майка.   

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина