БългарияГероите на деня

Край Альоша: Путиномания, плач и мечта по СССР

 

Развяха червени знамена със сърп и чук на Бунарджика, опънаха и трикольори на Донецка република

Плач по СССР и мечти за възраждане на Съветския съюз. И тотално идологизиране на руския президент Владимир Путин. Под тези знаци премина днешното честване на 70-годишнината от Деня на победата край паметника на Альоша. Русофили масово стенеха по комунизма и тоталитаризма на Бунарджика. Сърпът и чукът бе навсякъде, по знамена и ревери, а държавният глава на Русия се мъдреше по гърди, значки и други аксесоари все в героични пози. Преди си ни харесваше повече. Искаме си старото- силната държава и силното ръководство, което да се грижи за хората си, проплакаха възрастни хора, които се качиха до паметника на Альоша, за да поднесат червени карамфили в краката на гранитния солдат. Странното е, че по СССР и съответно по тоталитаризма въздишаха немалко млади хора, които гордо вееха знамена със сърп и чук по тях. Младежи пък крачеха гордо с тениски на Путин и сочиха към гърдите си като поздрав един към друг. Тук- таме се вееше и знамето на самопровъзгласилата се Донецка република. А вихрени дами се разтанцуваха на „Катюша” и други съветски военни маржове. А крайно леви активисти за разкош размаха антинатовски транспаранти. Мнозина си говориха на "другари" и "другарки", а руските политици, дипломати и военни доволни наблюдаваха случващото се. И си припяваха " Втавай, страна огромная" и "День победы". Открои се и едно американско знамеТанц под Альоша Путиномания на Бунарджика

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Тия не са нормални, честно. Старчоляците са изперкали, но най-ме е яд за младите с промити мозъци – дайте им по един “Гулаг“ на Солженицин, да им дойде малко акъл в кухите червени тикви.

  2. Браво, това очакваме от вас. Помнете, евроатлантическите ценности са истински демократични.Какъв е тоя Путин, дето защитава християнския православен морал. Този мерзвец Путин дръзна да накърни правата на гейовете, да изгони покварените НПО и да оспорва нашата истина! Тази гнида върна силата на Русия и достойнството на народа си.Това не ни харесва, а вие продължавайте! Браво заеврогейската стилистика и добре заработвате за следващия грант!

  3. Това са хората, които искат България просперираща и силна. А не американските подлоги, които са навсякъде по медиите. Искат да ни унищожат като нация. Победата над фашизма е общочовешки празник, както и да го изкарвате.

  4. Добре, че са снимките, да знам кои хора да избягвам. И какво реват, комунизмът не е умрял, жив е в Северна Корея, ама не чувам за много заминаващи. Хмм, неведоми са умовете комунистически. Но едно е сигурно- не са здрави.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина