БългарияЕвалаНовини

Пловдивска компания озелени публично пространство в „Тракия”

10 червенолистни дъба и 3 вечнозелени магнолии грандифлора бяха засадени днес в зеленото пространство на кръстовището на улиците „Съединение” и „Пеньо Пенев” в район „Тракия”. Фиданките са дарение от фирма „АИТ Интернешънъл Транспорт”, като в залесяването днес се включиха собствениците Ангел и Таня Тракови и представители на компанията.

„Това е нашият скромен принос към зелената система на красивия ни град и към неговите граждани. По желание на жители на най-младия пловдивски район в това пространство скоро ще монтираме и метално сърце за събиране на пластмасови капачки за благотворителност”, споделиха от компанията, която е уважаван партньор както в сухопътния международен транспорт, така и в сферата на логистиката.

„В „Тракия” отново сме новатори. Една инициатива, която започнахме преди година, набира все по-голяма популярност – компании и граждани, които имат рождени дни и други лични поводи, избират да закупят и засадят дръвчета, да озеленят и облагородят различни зони в района”, заяви  кметът на „Тракия” Костадин Димитров,  по чиято идея започна да се осъществява това благородно начинанието.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина