Изпод тепетоМнения

Собствениците на „Ориента” окачиха и инфо табела на „Одрин 8”

Бранеков възлага на себе си строителството

Според таблото, работниците на обекта ще бъдат пет

Собствениците на полуразрушения тютюнев склад- паметник на културата „Ориента” окачиха информационна табела на металните заграждения около клетата сграда. Това се случва в деня, в който те излязоха от нелегалност с позиция по казуса и разпространиха официално проекта, който ние ви показахме още преди два дни. Според информационната табела фирмата „Одрин 8”, официално представлявана от Георги Бранеков, възлага строителството на дружество, чийто управител и едноличен собственик на капитала е самият той- ЕР 35 СОЛЮШЪНС. Според инвеститорите , стартът на дейностите е бил на 1 март, като не се упоменава кога обектът трябва да бъде завършен. Черно на бяло са написани и датата на издаване на строителното разрешение, както и денят, в който е било презаверено- 06.01.2014г. Това е и денят, в който от Министерството на културата пускат писмо до общината, за да я информират, че складът представлява статут на недвижима културна ценност. Според информационната табела, работниците на обекта ще бъдат „цели” пет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. „Пресцентърът на МК отново напомня, че този паметник на културата трябва да бъде възстановен в оригиналния му вид – с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики“. Толкова е просто, другото са глупости.

  2. И двете разрешения за строеж (2010 и 2014) са издадени от един и същ човек – главният архитект на Пловдив Румен Русев, според който бутането на сградата е напълно законно…сега остава Прокуратурата да разчете закона и да каже кой е прав – Министъра на културата или архитекта на Пловдив. За всички здравомислещи и четящи хора всичко е ясно. Оставка на Русев!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина