Изпод тепетоМнения

Продължават дейностите на тютюневия склад на Одрин 8, информация за бъдещето му все още няма

Опитите ни да се срещнем с началника на строителния обект удариха на камък

Вече трети ден подред не успяваме да получим конкретна информация, относно бъдещето на тютюневия склад на улица Одрин 8 и основателното ни притеснение дали няма бъде сринат до основи. Запознахме ви с активността там преди седмица, като продължаваме да следим темата. В сградата се работи дори в почивните дни. Но срещаме трудности в диалога с хората на място, които извършват някакви дейности, вдигнали са дори скеле. Един от работниците там ни обеща няколко пъти среща с началника му, който може да отговори на въпросите ни, в уречени часове, но никоя от уговорките не се реализира. Чувахме само „Изпуснахте го току що” или „Май подранихте, изчакайте”. Очевидно шефът не иска да разговаря с нас, тъй като го видяхме да се измъква от обекта с черен джип. Дочухме, че той всеки ден ходел на Одрин 8, заобиколен от охрана.

А самата сграда е придобила абсолютно призрачен вид. Без покрив, олющена, порутена. А отвътре се носят гръмки шумове от падащите дъски и инструментите на работниците, през прозорците се извиват облаци от прах, настаняващи се в очите на минувачите. Репортерът ни на място дори бе ударен от пиронче в главата, литнало от обекта. Човекът, с когото Под тепето успя да разговаря, каза, че не знае подробности около бъдещето на склада. Но е сигурен, че има документ, позволяващ ремонта на сградата, като тя няма да бъде съборена. Фасадата няма да бъде променена, а само реставрирана, твърди той. Продължаваме да търсим официална информация по казуса.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Това не беше ли паметник на културата? Не вярвам общинските хрантутници да са ударили толкова дъното, че и на него да посегнат, сигурно го реставрират. Ако ги събарят пък на мама детето ще докаже за пореден път, че от автото нищо кадърно не е излязло, така де само умните му светофари са по тъпи от него

  2. А от общината какво, мълчат ли? Покрай тугеда 2019, пластмасовите букви и ивентите на разни софиянци, паметниците на културата ги сриват един след друг. Какво ще каже главният архитект, ако го хванете в кондиция, де?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина