Изпод тепетоМнения

Нов хотел в Капана застрашава живота и здравето на пешеходците

Сървайвър! Така с една дума може да бъде описано прекосяването на пешеходните зони в Капана в последните няколко дни. Опасността дебне минувачите не само от заледената и непочистена настилка, но и от фасадите на сградите, та хората трябва хем да гледат в краката си, хем  да извъртат глави нагоре. Цели три дни супер тежка поставка за саксии от ковано желязо виси страховито, сякаш на косъм, от първия етаж на новия хотел Coco, на ъгъла на „Железарска” и „Хр. Дюкмеджиев”. Декоративният елемент се е откачил от перваза на прозореца от едната страна и е тръгнал да пада, като в момента се държи като по чудо на гипсовия корниз между двата етажа. Съвсем скоро обаче ще литне надолу и вероятността на се стовари върху нечия глава е огромна. Сградата все още пустее и няма дори кой да бъде сигнализиран за дебнещата опасност. Служители на общинска полиция патрулират ежедневно в района, но са заети с друго- да лепят глоби върху стъклата на неправилно паркирани в Зелената зона автомобили.

Това нещо ще отрепе някого ако не бъдат взети незабавни мерки, алармират търговци от съседните дюкяни, които гледат висящия метал с нескрит ужас. Изводът е един- ако преминавате през Капана си носете Наръчник за оцеляване в екстремни градски условия. А екипът на Под тепето междувременно ще се опита да открие служител на охранителна полиция в квартала, за да го информира за проблема.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Един смешен парапет не могат от общината или която и да е институция да обезопасят/оправят, какво ми говорят за строителство на мостове, местене на корита….та те милите нямат акъл за това…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина