АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Зико и заместникът му Пламен Райчев в конфликт с кмета на район „Източен”

Иван Стоянов критикува голяма община, че е започнала едновременно ремонтите в зоната на Метро, с което е причинила транспортен хаос и че районната администрация няма човек в екипа, контролиращ изпълнението

Зико: Дайте да не си говорим по медиите- казал, рекъл… Обектът ще стане за четири месеца, не за четири години

„ Нормално е където има ремонт да има задръстване. Ако някой е измислил начин да там, където се ремонтира да няма задръстване, да каже, ще го приложим този метод”, така кметът Здравко Димитров коментира транспортният хаос в района на Метро и SPS заради строителните дейности по бул. „Санкт Петербург”. Той влезе в задочен конфликт с кмета на район Източен Иван Стоянов, който вчера излезе с остър коментар в социалната мрежа по казуса.

Ето какво написа Иван Стоянов:

„ Като кмет на район „Източен“ получавам много сигнали, както на лични съобщения, така и в администрацията, за транспортният хаос, който се получава около големите търговски обекти и МОЛ-а, а и от живущите и работещи на ул. „кап.Коста Паница „, „ген. Радко Димитриев „, „Лев Толстой „, получен от едновременното реконструиране на тези улици и северното платно на бул.“Санкт Петербург „, като се затвориха едновременно всички тези улици, и то точно по време на наближаващите Коледни и Новогодишни празници! Държа да отбележа, че район „Източен “ няма представител в екипа контролиращ изпълнението, макар това да беше поискано от наша страна! Нямаме общо с проекта, нито като провеждане на процедура, нито като сключване на договори с фирмите изпълнители, нито по какъвто и да е начин! Аз като районен кмет предупреждавах още в края на септември, че може да се получи така, ако няма етапност в строителството и настоявах за това, но за съжаление се получи точно обратното! Настоявах да се изпълни първо ул.“Богомил “ и „Тодор Гатев „, които излизат зад „Технополис“ , за да може да е алтернатива при затварянето на бул.“Санкт Петербург “ и „ген. Радко Димитриев „, но не стана така! Затова, за да се информират гражданите, а и ние като районна администрация, и да могат да се вземат адекватни мерки, като организация на движението, а и да се разбере кой предизвика този хаос, пускам питане до Кмета на Община Пловдив г-н Здравко Димитров, ресорния зам. кмет по строителство г-н Пламен Райчев, чрез Общински Съвет гр.Пловдив! Надявам се, чрез този акт да получа адекватни отговори и да бъда полезен на съкварталците и гражданите на Пловдив и този проблем да се реши в най-кратки срокове”.

„Задължително ли е да участват хора от администрацията на „Източен” в проекта? Дайте да не си говорим по медиите- казал, рекъл. Обектът ще стане за четири месеца, не за четири години. Извинявам се на гражданите, които търпят неудобства”, отговори Здравко Димитров на кмета на Източен.

„Ние сме хората, които управляват целия процес. Знаете, че зоната, в която работим към настоящия момент е изключително натоварена, защото има над 20 търговски обекта. Всичко възможно правим да можем в понеделник за празниците да отворим затвореното това платно на „Санкт Петербург”, за да разтоварим трафика. Единственият въпрос, който Иван Стоянов ми зададе, е за улица „Лев Толстой”, не знам защо, как и кога ще се затваря и съм му отговорил”, коментира на свой ред зам.-кметът Пламен Райчев. Припомняме, че на улица „Лев Толстой” се намира хотел „Империал”.

Той заяви, че ремонтите не са започнати едновременно и по „Богомил” в момента не се работи. „Не е вярно това, което той твърди”, допълни Райчев.

Днес районните кметове на ГЕРБ и председателя на групата съветници на партията в местния парламент свикват извънредна пресконференция по градски теми. Очаквайте подробности от нея.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Господин,кмете,а помислихте ли ,че в този район има два големи блока ,с все още живи хора .Недай си боже там стане пожар и трябва пожарна ,хората ще изгорят като факли ,а да не говорим за спешна медицинска помощ.Това е пълна катастрофа.

  2. Мрънкахме срещу Маминия? Е, Зико ни разказа играта. Каквото започне, не може да го довърши. А ако случайно и това стане, вижда се, станало е по-зле от преди. Лечков беше такъв кмет на Сливен. Спортист. Поне беше заслужил.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина