АктуалноГрадътИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

Спряха движението по Бетонния мост точно в 12ч.

Движението по Бетонния мост бе затворено точно в 12 часа на обяд, както анонсираха вчера от общината, НКЖИ и строителите от „Трейс груп“. Екип на фирмата изпълнител загради и обезопаси съоръжението по часовник, което може да означава само едно- всяка минута по изпълнение на проекта ще е важна, за да се влезе той в строго фиксирания срок за изпълнение от точно 6 месеца. Самата компания се ангажира да завърши обекта в срок.

Фактическото събаряне на моста започва с багери в края на юни. От днес обаче той вече е недостъпен за преминаване за пешеходци и автомобили. В следващите 10 дни (15-25 юни) ще се извършва демонтаж на техническата инфраструктура, а от 25 юни предстои пълното спиране на влаковото движение от централна гара в източна посока за срок от 40 дни.

С днешното затваряне на пътната връзка стартира и 6-месечното затруднение с трафика в града. Още от ранно утро автобусите за Южен имат нови маршрути. Вижте новите маршрути на градските автобуси след затварянето на Бетонния мост.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Пак не е ясно , ще го бутат ли, събарят ли, повдигат ли, надигат ли…ново двайсе всеки ден,, а указателна табела на бъдещото съоръжение има ли надлежно, или пак ще е: квото ви дадем накрая, това ще е….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина