АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовиниОбщина Пловдив

Всички 51 общински съветника на разпит за Общия устройствен план

Всички 51 общински съветника са привикани на разпит в Икономическа полиция по образуваната от Окръжна прокуратура проверка относно приемането на Общия устройствен план, научи Под тепето. Старейшините са викани за сведения по азбучен ред, без значение кой как е гласувал в пленарната зала на местния парламент при приемането на измененията в стратегическия документ. Разследващите са се фокусирали в частта от ОУП, която касае частните 81 декара в парк Отдих и култура, собственост на „Тея Инвест“.

Както ви информирахме още преди 3 седмици, държавното обвинение е възложило на Икономическа полиция проверка на нови факти и обстоятелства относно приемането на Общия устройствен план на Пловдив, конкретно в частта с парк Отдих и култура, която предизвика масово гражданско недоволство. Прокуратурата първо се самосезира при многолюдния протест срещу приетия нов ОУП на Пловдив. След това обаче към преписката бе присъединен сигнал за незаконосъобразност. В Икономическа полиция са привикани и редица служители на Община Пловдив, които имат отношение към казуса.

Срокът на проверката е 3 месеца.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Там далаверата започна още с Петър Стоянов през брат му. В славните години ма момчетата с дебели вратове, черни БМВ-та с пренабити номера, анцузи и синджири, и продължи с бронирани G-класи, лъскави костюми и показни разстрели.

  2. Браво,да ги проверяват тия мастий…за всяко решение над декар трябва да ги разпитват и не само,дано има и наказания,уволнения,мамка им корумпирана.

    1. Те тия работи от 30- трийсетина години са си по утвърден сценарий = до блестящи резултати“

      Казала Лисицата …на опашката си.

      ВСИЧКИТЕ = ВИНОВНИ / невиновни ще се изредят пред заплатаджиите (ИконоПолиция? Не знаехме, че имаме!) да мънкат смутолевят че „аз? нищо!“ и накрая ще се окаже че като избраници/избранички/избраничета са били в правото си да раздадат Града за жълти…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина