Съветниците от „Демократична България”: Областният управител да върне решението за „Захарна фабрика”

Актуално Новини

Според групата на ДБ в местния парламент то е незаконосъобразно

Съветниците от „Демократична България” в местния парламент отправиха искане към областния управител Дани Каназирева да върне като незаконосъобразно решението за регулационния план на кварталите „Захарна фабрика” и „Тодор Каблешков”, взето с гласовете на мнозинството на миналата сесия. Според групата на ДБ в ОбС то дава възможност за мащабно презастрояване на цял квартал. „ Като ви обещахме, че ще спираме глупостите на ГЕРБ в общински съвет, имахме предвид точно такива наши действия”, обяви старейшината Йордан Иванов.

Теренът до „Лекси“, за който се очаква издаване на строително разрешение всеки момент

„ С областния управител Дани Каназирева имаме пълно застъпване в предизборните програми по отношение на прекомерното строителство в града ни, което понижава качеството на живот и ефективно намалява стойността на съществуващите и новопостроените апартаменти и офиси. Нека е ясно, че това е шанс за областния управител да докаже, че не е зависима от ГЕРБ, въпреки че е назначена именно от тях. Това е шанс за областния управител да докаже, че не е третото крило на ГЕРБ Пловдив след  Иван Тотев и Здравко Димитров- Зико. Това е реална възможност за изпълнение на предизборната ѝ програма, в която е разписано „Няма въздух, Пловдив е презастроен“. Разчитаме на обективната и независима оценка на областния управител без партийни и други пристрастия. Нека върне решението в ОбС”, призовава Йордан Иванов с публикация в профила си в социалната мрежа.

Според Демократична България решението за регулационния план, най-вече на квартал „Захарна фабрика”, ще доведе до изграждане на мегакомплекси с 14-етажни блокове и плътно застрояване в няколкото частни парцела в района, за сметка на свободното пространство и зелените зони там.

Преди самата сесия Добромира Костова алармира, че на мястото на захарния комбинат може да се изгради не просто поредният мастодонт тип „Оазис”, а може би най-огромният жилищен комплекс в града. При това в зона, която досега не бе натоварена от строителство. Тя заяви, че с очите си е видяла вече съществуващи и подписани в предния мандат застроителните планове за терена до 40 метра височина, 80% застрояване и само 20 % озеленяване.

Собственост там имат различни физически и юридически лица. В района, но извън пределите на захарния комбинат, да строи се подготвя и предприемачът Таха Рахман, който има обекти навсякъде в града. Негов е парцела зад магазин „Лекси”, който вече е зачистен и чака влизането на тежките машини. Отделно той има огромен парцел и в рамките на самата захарна фабрика.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Съветниците от „Демократична България”: Областният управител да върне решението за „Захарна фабрика”

  1. Демократична България са бутиковата партия на олигарха Иво Прокопиев и всички техни действия са продиктувани от задкулисните му игрички.

  2. Демократична България отново правят спънки, защото явно са обещали тези терени на техни хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.