Актуално

Столипиново играе Panna футбол

Уличен фрийстайл футбол ще цъка Столипиново от утре. Един от най-добрите европейски отбори в този вид спорт- Copenhagen Panna House идва в квартала, за да предаде уменията си на местните техничари. Фрийстайлърите са на европейското турне като част от кампанията NowWeMOVE. Учебните занятия по така наречения Panna футбол в махалата ще се проведат в петък в ОУ „Найден Геров”. В 18.00 часа на ще има демонстрации на площад  Стефан Стамболов.

Турнето ще обиколи осем европейски държави, с една цел – да промотира физическата активност за всички. Отборът се състои от четирима души на възраст от 21 до 35 години. Водещ играч и един от основателите на Copenhagen Panna House е Сюел Османи, ром от Македония, с прякор „The Gipsy“.     Panna е модерна, бързо развиваща се игра, която не изисква финансови инвестиции за играенето й и за това е много подходяща както за децата, така и за малцинствените групи.

Какво е Panna?
Panna е улична игра популярна в целия свят, която може да бъде практикувана от всеки и  навсякъде, стига да има топка. Panna е специфична техника във футбола, чрез която играч прекарва топката между краката на своя противник. Целта е да се постигне победа чрез вкарване на най-много голове или преминаване на топката между краката на другия играч. Panna е уличен спорт, който провокира интерес и набира все повече популярност сред младите хора.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина