АктуалноГласовеИзбор на редактораКриминалеНовиниРазследване

Протестиращи поискаха ефективна присъда за мъж, тормозел куче 11 години в Пловдив – ВИДЕО

Със скандирания „Затвор за насилниците!“ десетки пловдивчани се събраха на протест в защита на животните. Присъстващите не се уплашиха от дъжда в неделя по обяд и преминаха по Главната улица от площад „Централен“ до пл. „Съединение“. Те носеха плакати с надписи в защита правата на животните и искания за справедливост.

Недоволството се зароди, след като пловдивчанка разказа в социалните мрежи историята на кучето Джеси от Пловдив, което систематично в рамките на 11 години е бито, заливано с киселина и дрогирано, а според спасителите му животното е било изнасилвано и със счупени крайници.

Те твърдят, че всичко това е дело на бившият собственик на кучето Стоил Георгиев. Джеси е спасена благодарение на двама 17-годишни ученици, които са станали свидетели на пореден побой над кучето и разказали на близките си за това.

Протестиращите настояват правораздавателните органи в България да изпълнят функциите си, като престанат да бъдат слепи и глухи, и недоумяват как Георгиев не е бил задържан дори за 24 часа.

Организирана е петиция с искане за ефективна присъда за насилника, която вече е подкрепена от 7 755 човека.

Хората, спасили кучето имат адвокат, който безвъзмездно се е заел със случая.

Ученици от Френската гимназия в Пловдив са дарили над 600 лева за лечение и възстановяване на кучето, които са събрали по време на Великденски базар.

Протести по този повод имаше и в други големи градове на страната.

Снимки: Теодора Д. Икономова и Radoslava Kamburova

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина