АктуалноГласовеГрадътНовини

Пловдивчани излизат на протест в защита на парк „Отдих и култура“

Протестно шествие срещу новоприетия Общ устройствен план на град Пловдив, който предвижда застрояване на 81 дка в парк „Отдих и култура“ до Гребната база, ще се проведе днес на площад „Стефан Стамболов“ в 14 часа. Протестът се организира от местна гражданската инициатива „За парка“ и призовава всички пловдивчани, които са против унищожаването на парка известен като „Розариума“ и съсипването на най-големия парков комплекс в града, да се присъединят към нас, за да заявят желанието си за справедливо развитие на Пловдив, в интерес на гражданите, а не за сметка на тяхното здравето и нормалното съществуване. 

Гражданите от инициативата призовават всеки, неодобряващ унищожаването на белите дробове на града, презастрояването и влошаващата се градска среда, да дойде на протеста на „Копчетата“ и свободно да заяви своето недоволство. Това е второ протестно действие на организаторите, които вече събраха съмишленици пред сградата на Областния управител, в защита на парк „Отдих и култура“. Гражданската инициатива категорично се разграничава от партийна обвързаност и цели пловдивчани да узнаят кой ги лишава от чист въздух, зеленина и спокойна среда за живот.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина