Орден за почетния консул на Италия в Пловдив

Актуално Живот Култура Новини

Джузепе Де Франческо получи званието Кавалер на ордена на звездата на Италия

Община Родопи се побратимява с Барселона

Президентът на Република Италия Серджо Матарела удостои почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо с почетното звание Кавалер на ордена на Звездата на Италия.

На 2 юни – националният празник на Италия, италианският посланик в София, Джузепина Зара връчи отличителните знаци на ордена на г-н Де Франческо.

Орденът на Звездата на Италия представлява специално отличие, което се присъжда, в полза на всички италианци в чужбина или чужденци, с особени заслуги за насърчаване отношенията на приятелство и сътрудничество между Италия и други страни.

„За мен е чест и съм развълнуван за полученoто отличие, каза Джузепе Де Франческо. Приемам го като признание за дейността ми в полза на италианската общност и същевременно като допълнителен стимул за продължаване на работата по популяризирането на Италия в чужбина. От днес, ще работя още повече за сближаването между Италия и България, насърчавайки  диалога и разбирателството между различните култури“, каза на събитието Негово Превъзходителство.

Джузепе де Франческо е роден в Барселона.

Община Родопи се побратимява с Барселона

На 25 май 2022 година Общинският съвет на Барселона одобри побратимяването с българската Община Родопи в Област Пловдив. Проектът беше популяризиран от почетния консул на Италия в града под тепетата. Пред италианската медия 24live Джузепе де Франческо  коментира новината по следния начин: „Радвам се да науча, че Общинският съвет единодушно e одобрил предложението. От днес все повече хора в България ще знаят за нашия град, гушен между Липарските острови и Етна, в област Сицилия. Смятам, че това е добър начин да започнем стабилно сътрудничество между двете общини, с цел взаимното познание и стимулиране на икономическото и туристическото сътрудничество“.

Следващата стъпка в този процес, който започна преди няколко месеца, ще бъде определяне от двете общини на датите за първите институционални посещения, с цел стартирането на конкретен икономически и културен обмен.

Споделете ни във:

1 thought on “Орден за почетния консул на Италия в Пловдив

  1. Докога без Тиквен Медал Ерм за Съветския Консул Гергов?

    Докога Украинският Консул ще скромничи и спотайва, милият?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.