Намаляват концесионните такси за периода на извънредното положение в Пловдив

Актуално Градът Новини

От мярката ще могат да се възползват стопаните на 15 обекта

Задължително условие за кандидатстване е концесионерите да нямат задължения към местната хазна, отчет за приходите и разходите и оборотна ведомост за времето от 13 март до 13 май 2020 г. и за същия период на м.г. и други

Общинският съвет на Пловдив трябва да гласува предложение за намаляване на годишните концесионни възнаграждения по действащите договори за тази година, като антикризисна мярка за справяне с последствията от извънредното положение (от 13 март до 13 май), свързано с пандемията от коронавирус.

Предложението е внесено за разглеждане на предстоящото този четвъртък заседание на местния парламент от кмета Здравко Димитров.

От мярката ще могат да се възползват стопаните на 15 обекта, които към момента имат действащи концесии, като Пешеходният мост, картинг писта “Лаута”, спортните комплекс “Авангард” в Тракия”, базата в кв. “Коматево”, тържищата на Русият пазар, Събота пазара и пазар Столипиново, Археологическия подлез и концесионера на спирките на масовия градски транспорт.

Задължително условие за кандидатстване е концесионерите да нямат дългове към местната хазна, отчет за приходите и разходите и оборотна ведомост за времето от 13 март до 13 май 2020 г. и за същия период на м.г.

Също така трябва да внесат до 30 септември мотивирано предложение за претърпени финансови загуби, причините за тях и размера им, както и обвързаността между размера на загубите и предложеното намаляване на концесионното възнаграждение.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.