Най-добрите пожарникари са в Пловдив – ВИДЕО

Актуално Криминале Новини Спортен Пловдив

Нашите са шампиони и в 50-тия Републикански преглед по пожароприложен спорт – ГАЛЕРИЯ

Пожарникари от цяла България премериха сили в първите три дни на юни в един от най-престижните турнири у нас – 50-тия Републикански преглед по пожароприложен спорт, който се проведе в града под тепетата. 60 служители от структурите на ГД „Пожарна безопастност и защита на населението“ си оспорваха първенството.

 

Състезанието се организира от Българска федерация по пожароприложен спорт, със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и спортен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”.
На финалите и в отборното класиране пловдивските огнеборци отново доказаха, че са най-добрите и така
Купата по пожароприложен спорт е за Пловдив!
38 -годишният Християн Христов от София стана Републикански шампион в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“. Христов закова 15.50 сек. Втори и трети по време бяха Велин Иванов и Георги Георгиев от Стара Загора с времена от 15.51сек. и съответно 17.08 сек.
Републикански шампион в дисциплината „100- метрова пътека с препятствия“ е Велин Иванов от Стара Загора с перфектното време от 17.65 сек.
Второто и трето място са за Марин Маринов и Християн Христов от София.
В тази дисциплина се изпитват гъвкавостта, физическите умения и концентрацията на състезателите при преодоляването на сложни препятствия, които могат да бъдат срещнати и в реална ситуация.
При изключително висок боен дух и състезателски хъс, протече надпреварата в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Температурата на стадиона бе нагорещена и от емоциите на гостите в публиката.
В една от най-пожарникарските дисциплини с най-добро време се справи отбора на РДПБЗН Кърджали, които за 28.09 сек успяха да направят уникален синхрон и стиковка на бързите действия при разгръщане на смесена линия. В състава на отбора са Радомир Славейков, Александър Моллов, Мариян Иванов, Драгомир Чотов , Антон Ириков, Радослав Дочев и Борислав Алчев. Втори с време 30.83 сек. в надпреварата, бяха състезателите от Враца, а трети – представителите от Факултет ПБЗН с време 31.44 сек.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.