АктуалноГрадътНовини

Кои бяха най-четените новини през март

На прага на 2023 година обръщаме поглед към изминалата 2022 година. В няколко поредни дни ще припомним най-четеното – това, което най-много ви вълнува през последните 12 месеца. Теми, които отминаха и забравихме, такива, които продължават своето развитие, които следим за вас и ще продължаваме да следим и през следващата година.

Доминиращата тема не само сред пловдивските читатели, а и в целия свят бе войната в Украйна, стартирала на 24 февруари. Акценти бяха както международни новини от развитието на бойните действия, така и локалните ефекти на местно ниво, свързани с вълната от доброволчески инициативи, благотворителни акции и приютяване на бежанци от Украйна.

Най-четената публикация бе нашата колекция от фалшиви новини и лъжи, които завладяха обществото в дните след нахлуването на руските сили на украинска територия:

Военните действия активираха притесненията на пловдивчани към въздушни атаки, като втората най-четена публикация бе проучването на „Под тепето“, свързано с бомбоубежищата в града:

На трето място по интерес за месец март бе свързаната тема за официалната позиция на институциите за състоянието на укритията в града:

На четвърто място бе новината, че ректорът на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. Румен Младенов е отказал да предостави една от спортните зали на висшето учебно заведение за приютяване на бягащи от войната:

Постепенно сред града се активираха и пропутинските привърженици, като новината за мъже, които обикалят, маркирани със знака на руските военни, нападнали Украйна – Z – стана петата най-четена за февруари месец.

В списъка за март ще включим и шеста новина, която е и първата извън потока от Руско-украинския конфликт. 9 месеца по-късно новината е особено актуална, предвид окончателното развитието на скандалното в последните месеци управление от Здравко Димитров и разривът му с общинския съвет, неговата собствена партия и местния лидер Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина