Кметът кани депутатите от града и областта на среща, ще коментират ключовите проекти на Пловдив и въздуха

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Кметът Здравко Димитров е поканил на среща народните представители от 16-и и 17-и МИР в понеделник в Заседателна зала на общината, стана ясно на днешната сесия. На нея ще се обсъждат стратегическите проекти и обекти с европейско, национално и местно финансиране, които се осъществяват и предстои да се реализират в града. На срещата са поканени и представители на политически представителните групи в Общинския съвет.

„ Ще подготвим по няколко важни проблема от всички области, които могат да бъдат решени на национално ниво. Ще говорим например за електроенергията. Ще говорим за околовръстното и неговото завършване, питейната вода на Пловдив, вътрешния ринг, издръжката на общината, чистотата на въздуха, незаконните сметища. Чистотата на въздуха е проблем, който кметовете не могат сами да го решат. Трябва държавата да се намеси. Пример- ние сме в Пловдив, а на два километра по въздух в Община Родопи си горят кюмбетата. Въздухът идва в Пловдив и глобяват мен. Виждате, ние сме обръч, кръгова отбрана, между Родопи и Марица. Трябва да носим всички отговорност, и държавата в това число”, коментира Здравко Димитров днес в кулоарите на Общински съвет.

На въпрос на Под тепето относно намеренията на администрацията да вдига общинските такси и цената на билета за пътуване в градски транспорт той отговори, че екипът му работи по предложението, което ще бъде внесено за гласуване в местния парламент.

„ Работим и за увеличение на таксите и пътуването в градския транспорт, но и за намаление. На годишната карта например. Не ми харесва, че картата е толкова скъпа и никой не я купува. Но това ще бъдат само наши предложения, които трябва да бъдат гласувани на сесията и тогава да бъдат приети”, заяви градоначалникът.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Кметът кани депутатите от града и областта на среща, ще коментират ключовите проекти на Пловдив и въздуха

  1. Зико, покани Менда за въздуха! Тя твърдеше, че като се увеличат данъците за МПС, въздухът ще стане чист! Покани и Гешев, да проверят всички проекти на Общината за 10 години назад!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.