Какво да правим в Пловдив (07.05 – 13.05)

Актуално Живот Новини

Тази седмица ще пием вино и хапваме гурме

07 април

Z.I.P. @ The Post

Този петък на гости ни са Триото Z.I.P.!
Очаква се времето да е хубаво за това започваме от терасата от рано и после се местим вътре в бара за щури танци.

Пощата – The Post

20:30 – 02:00 часа

Bally Club Pres. Dancing Pavements With Peril

PERIL е креативен и талантлив диджей с модерен поглед на електронната музика, който ще ни представи актуална селекция, която е гаранция за настроение през цялата вечер.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

08 май

Дефиле “Вино и гурме” 2021

Старият град Пловдив  отново ще е домакин на „най-най-добрата комбинация на вино и храна“.  Прекрасните български вина и вкусните деликатеси очакват своите любители!

Фестивалът изненадва с рекорден брой участници. Винопроизводители и производители на храни ще Ви очакват с изискани комбинации-специалитети само и единствено за посетителите на фестивала. И всичко това ще бъде гарнирано с онзи неповторим привкус, който може да се усети само тук, в сенчестите дворчета на възрожденските къщи. В 10 от тях ще бъдат разположени всичките 39 участници, от които  винопроизводители – 27, производители на храни и аксесоари – 12. Събитието е прекрасен повод за приятна съботно-неделна разходка, на която заедно с приятели ще споделите сладка раздумка с чаша хубаво вино  и неустоими  вкусотийки. Старият град ви очаква за един различен и забавен винен уикенд.

Старинен Пловдив

08.05 11:00 до 09.05 18:00 часа

Разходката на Джейн кв Мараша

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите, в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала и споделяйки, заедно да “нарисуваме” по-удобни публични пространства.

В съботния ден, на 8-ми май от 11 часа, БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour ви канят на една по-различна разходка – Разходката на Джейн. Една разходка, по време на която ще се запознаем с миналото, настоящето и бъдещето на квартал Мараша – един от най-любимите на пловдивчани квартали.

Пл. Съединение

11:00 часа

I 5KOV & KIRO at BALLY CLUB

Тази събота в BallyClub е отредена за най-добрите хитове от House музиката. Зад пулта ще застанат I 5KOV a.k.a DJ ILIYAN & KIRO! Oчаква Ви позитивна и динамична музикална селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

Dj Skill at The Post

Събота на гости ни е DJ Skill!
Започваме от тераската с приятна музика и хубаво време докато още е светло, а после пренасяме купона горе в бара.

Пощата – The Post

21:00 – 03:00 часа

Fukko | Disco in the Garden

Готови ли сте за танци под звуците на подбраните плочи на Fukko?

Нямаме търпение да чуем неговата селекция от Disco Edits и Nu-Discо!

Wunderbær – Hills Beer Bar & Shop

18:00 часа

09 май

Концерти на открита сцена

Концерт „Българската класическа музика на XX век“
Талантливи пловдивски деца свирят на една сцена с изтъкнати професионални музиканти

Участници:
Трио „Санатон“
Симеон Стойчев  – 8 г., ученик в НУМТИ “Добрин Петков“
Борис Стойчев – 12 г. ученик в НУМТИ “Добрин Петков“
Маестро Мичо Димитров – концертмайстор на Опера Пловдив  и Ирен Капеловска – музикален съпровод, преподавател в НУМТИ „Добрин Петков“

В близост до сцената ще бъде разположен щанд на Център „Европа Директно -Пловдив“ с  безплатни рекламни материали, свързани с тематиката за Деня на Европа

Стълбите на Каменица

18:30 часа

10 май

Изложба „История на Пловдивския баскетбол от 1913 до днес“

Тя  разказва за създаването и пътя на баскетбола  под тепетата. Инициатор и автор е инж. м.с. Васил Нейчев – дългогодишен деятел на този спорт в нашия град. На двадесет и пет табла са представени фотоси, придружени от пояснителни текстове, включващи снимки на видни личности, моменти от знакови двубои, купи, медали, гостувания на звезди като Харлем глоубтротърс и т.н. –  славни моменти от историята на баскетбола в Пловдив.

Изложбеното пространство на Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, фоайе ет.2,

18:00 часа

11 май

Изложба “Вместо Автопортрет”

Известният график Людмил Георгиев избра Градската художествена галерия за своята първа самостоятелна изложба в Пловдив. Въпреки наситената си изложбена дейност досега не се е представял самостоятелно пред пловдивска публика.

На двата етажа в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29) от 11 май до 6 юни ще бъдат експонирани негови графични творби, обединени от заглавието „Вместо Автопортрет“. По-голямата част от тях са създадени през изминалата година и разкриват „устойчивите теми, които вълнуват автора, неговите пластически търсения“.

Галерия Капана

17:00 – 19:00 часа

13 май

Международен фестивал на поезията “Орфей – Пловдив” 2021

Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ – ПЛОВДИВ“ 2021 ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив.

В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей – Пловдив“ 2021.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Източник: Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.