АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Как паркират новите общинари?

“ Пред Общината вече паркират на два ката!“. Това сигнализира с публикация във Фейсбук Ивайло Спасов, бивш кандидат за общински съветник от формация КОД. Той е направил снимки на безразборно спрените автомобили, част от които собственост на общински служители и общински съветници. Като това зелено Ламборгини, паркирано пред заетото общинско паркомясто.

“ Втората снимка показва и други нарушители на същото място малко по-късно. Така местата, запазени за Община Пловдив, всъщност се удвоиха. Какъв е смисълът тогава от постоянно присъстващите в зоната служители на Общинска охрана и Общинска полиция? Те прости пазачи на общинските паркоместа ли са и докога едни хора с едни големи коли или такива, заемащи определени публични позиции, ще са над правилата? Какъв е смисълът на „автоматизираната“ бариера, за която се дадоха десетки хиляди лева – за да стои в нея още един служител?“, пита Ивайло Спасов.

„Ако заявката, че градът ни ще се управлява с грижа и детайл, е коректна, то ето един проблем, точно под прозореца на кмета, който изключително дразни пловдивчани“, допълва пловдивчанинът.

Той предлага на кметът Костадин Димитров да преосмисли регулацията на тази зона; да направи необходимото пропускането на автомобили да става само автоматизирано, без човешка намеса; да реши кой точно има право да паркира на запазените общински места, както и глобяването на нарушителите в зоната да бъде безпристрастно. И препоръчва на общинските съветници да спират лъскавите си возила в Синя зона срещу 2 лева на час.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Но на обикновения прост народ трябва да му е гадно защото си избира ГЕРБДПСППЕДАЛИТЕ да го управлява,ако изобщо са честни изборите.Или има много тъп народ или манипулаторите са повече от народа ни.ЕС И САЩ НИ ВКАРВАТ ЗОРЛИН ВЪВ ВОЙНА,А ГЕРБ И ПП С ДПС СА ИМ ВЕРНИ ПОДЛОГИ!

  2. Видях я вчера тая кола. На никой не пречеше , а имаше и шофьор да я примести , ако имаше нужда . Нормална практика в центровете на големите градове , дребни заядливци завистници .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина