АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градКултураМненияНовини

Георги Стаменов внесе в общината проекта за реставрация на Хуманитарната гимназия

Район „Централен“ внесе в община Пловдив проекта за реконструкция и реставрация на сградата на Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“. Районната администрация очаква издаването на строително разрешение, след което ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител. По сметки на проектантите на цените на строителните материали в момента, ремонтът е реставрацията на единичния паметник на културата от национално значение ще е приблизително 9 милиона лева, с цялата прилежаща инфраструктура, попадаща в и около училището.

„Средства на този етап няма, но след процедурата по избор на изпълнител и подписване на договор с избрания такъв, ще се търси финансиране на този изключително тежък проект. Тежък, защото сме спазили всички нормативни изисквания за безопасност, и в същото време сме се стремили за максимална идентичност на таза така важна сграда. Подал съм молба и към МРРБ за държавно финансиране, тъй като Хуманитарната гимназия е обект от национално значение“, обясни за Под тепето Георги Стаменов.

6,5 милиона са нужни за реконструкцията и реставрацията на самата сграда, а около 2 милиона са необходими за зоните около училището- спортна площадка, тротоари, вертикална планировка, осветление и прочие.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. И какво като е тежък, Гн рай- Кмете??? Или искате или не искате да го оправите и почвате!!! Почвам да си мисля, че някой го иска този парцел , за да стане Каменица номер 2!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина