ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Видими ефекти по системата на градския транспорт другата седмица

През 2021 ще можем да си купуваме билети и от мобилни приложения

Техниците на „Индра“ работят, увери зам.-кметът Тодор Чонов

Първите ефекти по въвеждането в експлоатация на електронната система в масовия градски транспорт от работата на командирования от испанците екип в Пловдив ще се усетят през следващата сесия. Това каза в кулоарите на Общински съвет заместник-кметът по транспорт на Пловдив Тодор Чонов.

Надежда е, че поне таблата по спирките ще бъдат с точна информация от първата работна седмица на февруари. По думите му, от испанската фирма „Индра“ са спазили обещанието си и са изпратили сериозни и отговорни техни служители. Техническият екип, който от няколко дни работи в Пловдив е с достъп трето ниво и подържа онлайн връзка с централата в Испания.

„Почти денонощно се работи по отстраняването на текущи проблеми и обучението на служители от общинското предприятие, което трябва да отговаря за транспорта, след приключване на отстраняването на проблемите. Работи се по всички компоненти на системата. Най-вече по отстраняването на проблемите с комуникацията между автобусите, сървъра и информационните табла по спирките. Има констатирани дефекти по някои монетни автомати за продажба на билети и валидатори в автобусите, както и тежки софтуерни проблеми,“ разказа ресорният зам.-кмет.  

Тодор Чонов съобщи, че общината работи по възможността от следващата година пътуващите да могат да плащат с мобилни приложения и карти. В отговор на журналистически въпрос дали това няма да е против изискването за устойчивост със срок 5 години по проектите финансирани от ЕС, той поясни, че този срок изтича в края на тази година.

„Стремим се да интегрираме съвсем нови решения в автобусите. Всичко с времето остарява. Тази техника е планирана през 2008 г., интегрирана е през 2015 г., а сега сме 2020 г. и има много по-модерна“, коментира зам.-кметът по транспорт.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

3 коментари

  1. Тотев за този проект трябва да го съдят.

    Ако бяха направили едно мобилно приложение за таксуване щеше да струва 10-20 хил. лв максимум, а той похарчи милиони за неработеща система

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина