АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Подписът на арх. Ахрянов седи под ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”

Архитектурната гилдия разбра от медиите за назначаването на новия главен архитект на Пловдив

Арх. Димитър Ахрянов не издържа на изискванията на последния конкурс за главен архитект

Известен е сред колегите си като архитекта на Николай Пловдивски, част е от Епархийския съвет

Иво Дернев

Подписът на новоназначения главен архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов седи под проекта за ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”, научи Под тепето. Към онзи момент той е бил част от голямо проектантско бюро, но именно той е човекът, който е подписал чертежите в ключовия документ, отключил в последствия всички драматични събития около паметника на културата.

Влизането на арх. Ахрянов в управленския екип на община Пловдив е най- дискусионната новина от кметството днес. Въпреки изявленията на Здравко Димитров за отваряне на диалога към всички браншови организации и съсловия, местната организация на Камарата на архитектите научи от медиите за директното назначаване Димитър Ахрянов за главен архитект на Пловдив.

Колегите му са озадачени от това, че той поема поста без конкурс. Още повече, че той се яви на последния конкурс за тази позиция в администрацията, но не я получи, тъй като не отговори  на изискванията. От КАБ не са убедени, че той може да бъде преместен автоматично от поста главен архитект на Карлово на поста главен архитект на Пловдив без конкурс, както е законовото изискване. Администрацията в момента използва вратичка от Закона за държавния служител, според който ако двете места са еднакви по длъжност, това е възможно. Но пък не става ясно дали изискванията за главен архитект на Карлово се препокриват с тези за главен архитект на Пловдив.

В архитектурната гилдия в града арх. Димитър Ахрянов е известен още и с близостта си с Николай Пловдивски. Неслучайно негови колеги го наричат „архитекта на митрополита”. Той е проектант на новия храм в Тракия, както и на куп други проекти на епархията, някои от тях и в манастирите около Пловдив, сред които и Кукленския, претърпял огромни преустройства. Освен това арх. Димитър Ахрянов е част от Епархийския съвет.

Известен е още и с близките си отношения с общинският съветник от „Кауза Пловдив” и друг неуспял в конкурса за главен архитект- Цветелин Цоневски. Двамата дори са работили заедно по общ проект- хотела и конната база в Житница.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

50 коментари

 1. Като знам каква архитектурна гнус е църквата в Тракия, мога да си представя и какви ще са му критериите като главен архитект на този, как беше, Ахрянов.

 2. Конната база в Житница е много хубава. Само този подпис свъзан със склада на Одрин 8 буди съмнение. Особено при положение че се интересува от сради паметници на културата Момчето си е от Пловдив, от центъра.

 3. По въпроса (цит): „…дали изискванията за главен архитект на Карлово се препокриват с тези за главен архитект на Пловдив…“ оДговорът е лесен даже за баскетболни микроцефали мозъклии: ПРЕПОКРИВАТ СЕ И ИМА РАВНОПОСТАВЯНЕ СЪС . . . ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА МИЧКЮР.

 4. Здравка си показа рогата иска нейният архитект ли. Кандидат за кмет. Здравко тая ще те сбърка. Вкара си такъв гол с тоя боклук. Тя рови и ще рови за всичко. Имай наум тя обещава колко е силна с Бойко.

 5. Стига! Приехте една проститутка във властта. Момчето знае и може. Тази баба Невена е за пенсиониране. Стига пияници и дъртаци. Здравко и Здравко беше смях с поповете. Децата са уплашени реват в Пловдив.

 6. Цитат: “ арх. Димитър Ахрянов е част от Епархийския съвет.“
  С цялото уважение към колегата, сещам се за ТАПЕТИТЕ НА Св. МАРИНА, и други подобни ремонти в пловдивски храмове

  1. БЕЗ „УВАЖЕНИЕ КЪМ КОЛЕГАТА“ САМО ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ КЪМ ЗАГРАБВАНЕТО ОТ МУТРАТА С МИТРАТА МЕТОДИЕВ (МОНАШЕСКО ИМЕ НеМА, оти МАНАСТИР НЕ ПОМИРИСВАЛО КОМУНИСТИЧЕСКОТО ИЗЧАДИЕ ПАРАШУТИРАНО ОТ ДОЛНИ ЛОЗЕН ДА КОЛИ И БЕСИ БУДАЛИТЕ В РУМЕЛИЯ КАТО УЖКИМ МУТРО-ПОЛИТ-ИК) САН КИРИКО ОТ ИНТЕРАРХ СВЕТОВНО ТРИЕНАЛЕ ПО АРХИТЕКТУРА И „ИАА“ СВЕТОВНА АКАДЕМИЯ ПО АРХИТЕКТУРА.
   С КОЯТО КРАЖБА МУТРО-ПОЛИТ-ИКЪТ НАНЕСЕ СМЪРТЕН УДАР НА КОЛЕГИЯТА.
   ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД АРХИТЕКТИТЕ ПЛАЩАХА 1/2 ПОЛОВИНАТА ОТ ВСЕКИ ХОНОРАР ЗА ДА ВДИГНАТ ТЕЗИ ПАЛАТИ НАРЕЧЕНИ ТАКА ОТ СБЪРКАНА УЧТИВОСТ – КОИТО БИЛИ ВЪРХУ ИЗСИПАН ОБОР/КОНЦЛАГЕР БИВША СЪБОРЕТИНА С ЕДВАМ ОЦЕЛЯЛА ЦЪРКВИЦА.
   АПАРТАМЕНТИТЕ В ТРАКИЯ / МЛАДОСТ НЕ СА ВЪРХУ ТЯХНА СИ ЗЕМЯ, А ДЪРЖАВНА / ОНЩИНСКА, НО ИМОТЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ . . . ОТНЕМЕ, ПОПЕ!
   „КОЛЕГАТА“ Е ОБИКНОВЕН ПРОДАЖНИК НАЕТ ОТ ГЕРБ ЗА СЛУГУВАНЕ НА „АРХОНТЕСИ“.
   ЗИКО МОЗЪКЛИЯТА ВЕДНАГА СИ ПОКАЗА РОГАТА НА БАСКЕТБОЛИСТКИЯ МИКРОКЕФАЛ С КОРИСТОЛЮБИВИТЕ СИ ЗАВИСИМОСТИ ОТ МРАКОБЕСНАТА ЧЕРНОРИЗКА МАФИЯ НА МЕТОДИЕВ.
   ХАК НИ Е, МАЙНИ, КАТО НЕ ГЛАСУВАХТЕ.
   ЗИКО = ЗА АРХОНТ, УРА!

   1. Докато Мамин инДжинеринг Тотев беше само крадлив ПРАКТИК (със семейство де, милият!), то сега мозъклията с баскетболен МИКРОцефал Зико бидейки проводник, глашатай, говорител и екзекутор на щенията на своя Господар мУтро-полит-ика Методиев и КлептоКрацията Архонтская ще проповядва Кражбата като същинска истинна върховна идеология = РЕЛИГИЯ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина