Калибацев: Обновеното пространство пред съда е улица

Актуално Гласове Новини Темида

В двете сгради на Съдебната палата в Пловдив работят близо 500 човека

Обновеното пространство около Съдебната палата е със статут на улица, а не на площад или пешеходна зона. Това каза пред репортер на Под тепето председателят на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев, помолен да коментира казуса.

Припомняме, че още по времето докато течеше ремонта на компрометираната настилка там, група адвокати поискаха там да не паркират повече автомобили. Апелът бе отправен чрез социалната мрежа Facebook. След края на строителните дейности срещу стълбите на съда отново започнаха да паркират коли.

Улицата има допълнителни ограничителни съоръжения поради факта, че на нея ежедневно спират автомобили със специален режим на движение, уточни Иван Калибацев и допълни, че в двете сгради на Съдебната палата в Пловдив работят близо 500 човека, а паркингът на задната улица не стига дори за половината автомобили – служебни и лични.

Без да броим автомобилите на гражданите, които идват в съда, уточни съдията.

Очакванията на шефа на Районния съд са, че след ремонт на тротоарите в съседните улици и на булевард „Шести септември“ пред Съдебната палата ще има поставени и стойки за велосипеди, за да може служители и граждани, които имат възможност да използват този алтернативен транспорт, да го правят.

Адвокати призовават пространството край съда да остане площадно, а не отново да се превръща в паркинг

Споделете ни във:

7 коментара за “Калибацев: Обновеното пространство пред съда е улица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.