АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Адвокати призовават пространството край съда да остане площадно, а не отново да се превръща в паркинг

Пейки и декоративна растителност вместо автомобили искат юристите

Обновеното пространство около съдебната палата да има функциите на площадче, а не да се превръща в паркинг. За това призовават пловдивски адвокати, които предпочитат да виждат там седнали по пейки хора и декоративна растителност, вместо автомобили, както досега. Позицията си по казуса във Фейсбук изрази адв. Стефан Левашки:

„ Най-накрая започна ремонт на пространството пред Съдебната палата в Пловдив. Старата настилка бе безвъзвратно разбита най-вече от автомобилите, които се паркират отпред. Дано след приключването на работата на площадчето бъдат поставени пейки и саксии с декоративна растителност, подобно на това което се оформи пред Хуманитарната гимназия и престане да бъде паркинг, защото по мое скромно мнение това място трябва да бъде достъпно и удобно за гражданите. То е създадено за тях, а не за автомобилите, които ще потрошат набързо и новата настилка, а ние ще се провираме между тях, търсейки достъп до сградата. Искрено се надявам, че желанието за красота и достъпност на градската среда ще надделее над прагматизма и удобството на паркирането пред работното място”, коментира адв. Левашки.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. А аз призовавам и градинката на блока отсреща, която се вижда на снимката, където между дърветата спират всички адвокати, също да си остане градинка, а не паркинг на адвокатската колегия, какъвто е в момента,и като какъвто се ползва и от призоваващия. Тъй де, някак си не е морално адвокатите да газят градинката и да призовават ремонтиран паркинг да не бъде вече такъв, а те да продължават да спират в градинката.

  2. Тия плочки за нула време ще се разбият ако там се допуснат автомобили. Тази настилка е за пешеходна зона и там няма място за автомобили. Най-добре да си остане площадче с пейки,а не паркинг.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина