С група Free ще бъде закрит шестия сезон на “Камерна сцена Пловдив”

Живот

Заключителното събитие от шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ ще предложи на публиката концерт, какъвто не се случва често в града. На 18 май от 19 ч. в Радио Пловдив ще чуем групата Free3.

Free3 обединява трима музиканти, вярващи в импровизацията и интуитивното,спонтанно присъствие на сценичния дух. За тях изкуството е постоянно търсене, безкраен път към себе си и универсален език за послания към другите.
Водени от желанието да създадат нещо съвсем ново, нестандартно и далеч от клишето, Росен Захариев, Живко Братанов и Георги Ангелов се събират заедно, за да портърсят дълбочината в тяхната комуникация на сцената, както и чрез провокацията на спонтанното изразяване да споделят радостта от творческата свобода.
Тромпетистът Росен Захариев е една от най-интересните личности на българския джаз. Учил в Бъркли (САЩ) и Ротердам, срещнал големите имена на световната джаз сцена, той се връща в България, за да прави тук музиката, която му носи удовлетворение.
Георги Ангелов (перкусии) е известен с участието си в нашумялата през 90-те години група "ОМ" . Отворен е към всякакви музикални предизвикателства – от етно музиката и театралната сцена до фрий джаза.
Живко Братанов е добре познат на пловдивската публика – свързал името си с Акaдемията за музикално, танцово и изобразително изкуство, той се изявява като композитор, изпълнител и импровизатор.
Традиционен домакин на концертите на “Камерна сцена Пловдив” е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.