КултураНовини

Съвременна чешка стъклена коледна украса показват в Балабановата къща 

ОИ „Старинен Пловдив“ открива днес изложба на съвременна чешка стъклена украса „Коледно съкровище“. Експозицията е разположена в Балабановата къща в Стария град на Пловдив.

На откриването ще присъстват г-жа Дагмар Остранска – директор на Чешки център в София и доц. д-р Иван Соколов – почетен консул на Чешката република в град Пловдив. Ще участват Дагмар Хавличкова и Петър Нови – куратори на изложбата, а самите играчки ще бъдат експонирани в специално направени витрини, на които има и QR кодове, от които публиката ще научава подробности за експонатите.

08.12.2022 г. (четвъртък), от 18:00 ч. в Балабановата къща

Събитието се организира от Чешкия център в София, съвместно с Посолството на Чешката република в България, Почетното консулство на ЧР в Пловдив, Музея на стъклото и бижутерията в град Яблонец над Нисоу и Общински институт „Старинен Пловдив“ в рамките на културната програма на Чешкото председателство на Съвета на ЕС (#CZPRES22).

Изложбата е част от събитията на традиционната празнична програма „СВЕТЛИНА И НАДЕЖДА В СТАРИЯ ГРАД“ и ще продължи до 03.02.2023 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина