Румен Радев обясни за Крим – ВИДЕО

Власт Градът Избори 2021

Радев заяви още, че в в момента се проверяват всички факти за намеса на Турция в изборния процес

Няма никаква драма. Въпросът е абсолютно ясен. Анексацията на Крим е в нарушения на международното право и както казах на дебата снощи – има реалности в политиката и в момента Крим е руски. Това е обяснението. ”

Така държавният глава и кандидат за втори мандат Румен Радев коментира при закриването на предизборната си кампания в Пловдив, че по-рано през деня Украйна извика нашия посланик в страната Костадин Коджабашев с искане “българският президент да коригира вчерашното си изявление”.

Цялото изявление на Радев вижте във видеото, което Под тепето ви предаде на живо.

Темата коментира и вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя добави, че българската президентска двойка е сред онези европейски лидери, които много отдавна настояват, че трябва да се възстановят срещите на върха от формата  ЕС-Русия. По думите ѝ там всички тези теми да бъдат сложени на масата, тъй като санкциите срещу Русия на всеки 6 месеца се препотвърждават.

“Мнението на много специалисти и лидери в Европа е, че тези срещи трябва да бъдат възстановени. Всичко, което трябва да се реши, е на масата на преговорите“, допълни Йотова.

Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив: Не са обсъждани конкретни имена за коалиционен кабинет, все още  

“Турция е важен съсед, партньор и приятел, но отношенията ни, както винаги съм подчертавал на нашите срещи с президента Ердоган, трябва да се основават на равноправие и уважение. Всяка една държавна намеса в изборите на друга държава е недопустима”, категоричен бе Румен Радев.

Той и допълни, че в момента се проверяват всички факти за такава намеса.

Споделете ни във:

5 коментара за “Румен Радев обясни за Крим – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.