Кирил Петков слезе при протестиращите от Възраждане

Власт Гласове Избори 2021 Новини

„Знаете ли защо съм тук, при вас? Защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Аз съм ходил на много протести. Тук съм, за да чуя вашите критики. Трябва да спрем да се делим, ако искаме да имаме силна държава“. С тези думи премиерът Кирил Петков се обърна към недоволните от „Възраждане”, които и днес протестират срещу COVID мерките.

Хората на площада го посрещнаха с викове „Оставка“ и след настояване от страна на лидера на националистическата партия, участниците утихнаха за малко, за да го изслушат.

„Нека да се уважаваме! Това е начинът, ако искаме България и институциите да вървят напред. Нека да му дадем думата“, обяви от трибуната Костадин Костадинов и подчерта, че за първи път премиер идва лично на протест.

Петков припомни, че управляващите планират пълно отпадане на зеления сертификат.  Недоволните, които настояват това да се случи още днес, отвърнаха отново с викове „Оставка“.

В масовката имаше и странни искания като това.

Заради протеста е блокирано движението в района, наречен „триъгълника на властта“ – между сградите на Парламента, Министерския съвет и Президентството. Полицейското присъствие е засилено. Органите на реда на първа линия са със щитове и шлемове, предаде Nova tv.

Сред хората на площада бяха и депутатите на Възраждане от Пловдив.

Снимки: бгнес

Видео от протеста може да гледате ТУК

В същото време в столицата протестират и пожарникари, музейни работници и транспортни синдикати протестират за по-високи заплати. За тях имаше изявление от кулоарите на парламента. В него премиерът повтори тезата на финансовия министър, че в секторите, които протестират за увеличение на заплатите и по-голямо финансиране от бюджета, че по-високи заплати ще има само след реформи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.