БСП остава в коалиция и подкрепя бюджета

Власт Избори 2021 Новини
Нинова

БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета, това се казва в позиция на партията, публикувана днес, след заседание на Националният съвет.

„В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях – КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно,“ пише в официалната позиция, която е приета с  92 гласа „За“, 9 „Против“ и 5 „въздържал се“.

НС възлага на Председателя на БСП, на Изпълнителното бюро и на ръководството на ПГ „БСП за България“ да проведат разговори с партиите „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“

Слави Трифонов: Това дали ще има правителство е въпрос на Конституция – ВИДЕО

за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината, с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.

Споделете ни във:

1 thought on “БСП остава в коалиция и подкрепя бюджета

  1. Едно показа тази коалиция – какво трябва да поведението на една партия в коалиционно управление. БСП показа най-голямата зрялост в отношенията си с другите партии – защити си предизборните обещания, без да се държи като малко сърдито дете. Не влезе в тона на останалите с обидите и ваденето на кирливи ризи на другите хора, разкриване на конфинденциални разговори и т.н. Не казвам, че подбудите им са чист идеализъм, но отстрани изглеждат най-адекватни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.