Близо 10 000 ковид болни и карантинирани в Пловдивска област ще гласуват в подвижни урни

Актуално Власт Избори 2021 Новини

Няма да се броят контролните разписки при отчитането на вота

Хартиените бюлетини пристигат в понеделник

 

„С решение на ВАС окончателно се отменя броенето на контролните разписки при отчитането на вота на 14 ноември. Единственият документ, който ще е валиден, е протоколът, отпечатан от машината“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев по време на онлайн среща със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори.

Той припомни, че в понеделник ще пристигнат бюлетините в областната управа. До сряда ще бъдат подготвени за раздаване по определен график към общините. Янев насочи вниманието на секретарите към подсигуряването на по-голям превоз и повече хора, предвид двойния обем на бюлетините за двата избора – на президент и вицепрезидент, и на народни представители.

Областна администрация ще осигури специални облекла и дезинфектанти за подвижните СИК, които ще обслужват ковид болни и карантинирани. На този етап общата бройка от тези гласоподаватели е приблизително 10 000 души. Още не е ясно колко от тях ще подадат заявление за гласуване.

Утре е крайният срок за получаване на информационните табла за избирателните секции,  напомниха от Областна администрация.

Споделете ни във:

1 thought on “Близо 10 000 ковид болни и карантинирани в Пловдивска област ще гласуват в подвижни урни

  1. БОКЛУЦИ и само боклуци.Радев,Борисоффф,и всички партии без Възраждане са подложи на евробардка тези които ни убиват бавно но сигурно.Значе вижте ваксините в европа ама за заплатите няма кво да говорим.КОПЕЛЕНЦА МРЪСНИ НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ ЗАЩОТО СТЕ ПУТЙОВЦИ НА СЗО И ЕВРОБАРДАКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.