ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовини

Президентът налага вето на закона за извънредното положение

Президентът Румен Радев обяви, че налага вето на приетия спешни в петък Закон за извънредното положение. Той се аргументира, че текстове в него, които дават възможности на правителството да има безконтролна власт, без да има нужният кредит на доверие. Според Радев законът създава и условия на автоцензура, съобщава Дневник.

Президентът посочи, че не приема и текстовете, които предвиждат държавна регулация на цените, като вариант за борба със спекулата. Държавният глава е против и разширените права на армията. Радев даде да се разбере, че е и против блокадите на градовете.

„Кризата изисква обединяване на усилията на институциите и обществото. Кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационално, а не да е прелюдие към безконтролно упражняване на власт. Липсата на кадри и дефицити в организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза. Възможностите на нашия бюджет са по-скромни в сравнение с европейските, но нуждите на българите са по-големи“, каза президентът. И обобщи, че очаква социално напрежение в близко бъдеще.

„Гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да бъдат разрушителни. Затова следва правителството да разгледа неотложно своята политика спрямо най-пострадалите и засегнати. Здравната е породена от корнавируса, а икономическата и социална – от мерките за борба срещу вируса, засега тя е на втори план, но хвърля стотици хиляди в трудна битка за оцеляване. Всички засеганти приемат пакет за най-бедните, за дребните и средни предприемачи, отделят се милиарди. Възможностите на нашия бюджет са по-скромни, но нуждите на българите са по-остри и неотложни поради ниските доходи“, допълни държавният глава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Каня президентът да дойде със семейството си в Пловдив до или в Столипеново или да отиде за седмица в Банско.И нека тогава да налага вето.

    1. Точно гетата трябва да се контролират, както направиха в Казанлък. А в Пловдив, затварят града, но махалата е свободна да се разхожда из целия град. И както знаем, те не са от дисциплинираните.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина