ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

94 са случаите на COVID-19, има трети смъртен случай (ВИДЕО)

94 са случаите на COVID-19 в България. 80-годишната жена, която беше настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с коронавирус и придружаващо заболяване инсулт тази сутрин почина. С това смъртните случаи стават три, заяви генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг тази сутрин в 8 ч. във ВМА.

Разшири се и броят на областните центрове, в които има установен коронавирус. Вчера, от направените 332 проби, 13 са положителни, които са в следните нови центрове – Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. В Бургас случаят е свързан с Банско става дума за 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в зимния курорт. Прибрала се е преди седмица, установени са 25-те контактни лица. Има симптоматика и е приета в инфекциозната клиника в морския град, поясни още той.

Получена е информация и от посолствто в Скопие за двама граждани на Северна Макердония, които след почивка в Банско са установени като положителни за COVID-19.

Разпределението на пациентите, настанени лечебни заведения, е както следва: ВМА – 11, УМБАЛСМ „Пирогов“-3, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност. Той не е потвърден, но е силно съмнителен за коронавирус. По един пациент има в „Софиамед“, „Александровска“ и МВР болница. В страната – в Плевен – 4 пациента, в Габрово -2, в Смолян – 1, във Велико Търново – 1, в Бургас – 1, в Благоевград – 2, в Перник – 1.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина