ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Децата в Брезово, в Граф Игнатиево и в Труд са в грипна ваканция

Осем души в Инфекциозна клиника чакат резултатите си за коронавирус

РЗИ-Пловдив отваря телефонна линия за информация, свързана с COVID-19

Петима студенти, две жени и един мъж, които са хоспитализирани в Инфекциозна клиника, защото са пътували в рискови райони, очакват резултатите си от изследвания за коронавирус. Това съобщи след заседание на Областния кризисен щаб областният управител Дани Каназирева. Тя напомни, че до момента няма потвърдени случаи на COVID-19 в цялата страна.

След заседанието стана ясно, че учениците в Брезово, в Граф Игнатиево и в Труд са в грипна ваканция, заради повишена заболеваемост от сезонен грип и остри респираторни заболявания. 30 на 100 от децата там отсъстват от училище.

В областта няма обявена грипна епидемия, макар че се наблюдава бавно покачване на заболелите, потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева – Манчева.

Областният кризисен щаб е взел решение да се засили координацията между МВР и РЗИ по проследяване на местонахождението на чужденците, които пристигат в Пловдив и в региона от места, в които има установени случи на коронавирус. РЗИ поема ангажимент да осигури предпазни екипи и маски и за полицейските служители, ако се наложи съдействие за хоспитализацията на човек със симптоми от рисков район.

От „Спешна помощ“ апелират при грипоподобни симптоми или след връщане от чужбина да търсят по телефона първо личния си лекар, а не да звънят на 112.

От днес РЗИ отваря денонощен телефон за информация, свързана с коронавируса. На номер 0884546177 всеки, който има нужда от разяснения как да действа или да се предпази, ще получи компетентен съвет от специалист. В сайта на инспекцията също има отделен панел „коронавирус“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина