ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластИзбориМненияНовиниПод ножа

Паралелните преброявания обръщат балотажа в Пловдив

Паралелното преброяване на Алфа Рисърч на около 65 % от протоколите в Пловдив започват да обръщат резултата в града. Според него, на балотаж отиват Здравко Димитров, който категорично взима първия тур на изборите, и Славчо Атанасов, който води с около 6-7 процента пред Дани Каназирева. Според екзит половете именно кандидатът на Съюз за Пловдив бе сочен като сигурен участник в балотажа с около 20 процента подкрепа. Ситуацията обаче започва да се променя на терен, при реалното броене на бюлетините. Това сочат и резултатите от паралелното преброяване на Галъп.

По-рано през изборния ден трима от кандидат кметовете- Николай Радев, Славчо Атанасов и Георги Колев алармираха и дори пратиха сигнали към ЦИК за манипулиране на анкетните карти на социолозите по секциите. Ето какво написаха от пресцентъра на БСП:

Застъпници на Съюз за Пловдив организирано участват в попълването на анкетни карти на социологическите агенции, които провеждат екзитполовете в Пловдив. Въпреки че до окончателното преброяване на бюлетините ни делят часове, манипулирането на екзитполовите има психологическо въздействие върху избирателите. Считаме за нужно да оповестим това, което нашите представители на терен са констатирали.

ГПЩ на БСП – Пловдив провежда паралелно преброяване и уверяваме пловдивчани, че няма да допуснем манипулиране на вота. Всеки протокол ще бъде проверен надлежно и сравнен със сканирания такъв на страницата на ЦИК.

В последните десет години Пловдив стана терен на много и лоши изборни практики, но днешната е безпрецедентна.

„Този инцидент в Пловдив“, определи случилото се Андрей Райчев. И каза, че тази история е много мътна, като заяви „Ако бях г-н Гешев, щях да обърна внимание“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. В община Пловдив изборите бяха отвратително „организирани“ – икономисваха се канцеларски материали, на повечето места кутията за бюлетини беше обща /не като на снимката/, старите бавни ксероксчета не бяха заредени с мастила и гербаджийчетата от сегашните райони се стискаха да доставят допълнителен тонер …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина