ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Протест срещу избора на главен прокурор и в Пловдив

Стотина пловдивчани се включиха в недоволството, организирано от „Демократична България“

Протест срещу избора на главен прокурор се проведе и в Пловдив тази вечер. Докато половин София е блокирана от масово недоволство там, на площад Съединение се събраха едва стотина души, за да възроптаят срещу начина, по който Иван Гешев най-вероятно ще стане обвинител №1 в държавата. На събитието присъстваха юристи, множество родители с деца. Пред прокуратурата бяха и повечето от лицата в кампанията на „Демократична България“ за местния вот в неделя.

„ Тук са, за да заявя, че не е нормално в 21 век да има назначаване на главен прокурор. Защото очевидно е, че избор на такъв няма“, обясни пловдивчанка, дошла да изрази недоволството си.

„В София днес се случва нещо наистина нечувано и много интересно. От едната страна полицията пуска едни хора, които съм свикнал да виждам, защото това ми е професията- те са мои клиенти и благодарение на тях съм оцелял през годините. Нищо лично, но в крайна сметка някак си не върви тези хора да са подкрепата на бъдещия главен прокурор. И хората със суичери, качулки, тъмни очила и по анцузи да са привилегированите и да се пускат там. А нормално облечените хора, явно юристи с костюми и чанти, тях да ги пази жандармерията и да не ги пуска. Циркът е пълен“, каза адв. Стефан Левашки.

„Проблемът, освен с личността на Гешев, е самата фигура на главен прокурор. Тази вертикална конструкция съветски модел, който така и не сме променили вече 30 години след промените, който и да е главен прокурор все ще бъде същата безконтролна фигура и от личностните му характеристики в крайна сметка зависи дали ще бъде като Никола Филчев, Борис Велчев или Сотир Цацаров“, допълни адв. Левашки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина