ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Бутикът за „Гогаин” отново работи

Image title
Бутикът за „Гогаин” на пъпа на Пловдив работи отново само три дни след като бе запечатан при спец акция на ченгета и митничари. Хипермаркетът за дизайнерски опиати, от който пазаруват предимно тийнове, днес бе с вдигнати щори и приемаше клиенти. На витрината на дюкяна е обозначено, че е забранено влизането на лица под 18 години, но според търговци от съседни магазини, това не се спазва. На стъклата в цветовете на Ямайка пише, че вътре се предлагат лули, парти хапчета, наргилета. От витрините си виждат наргилета, лули, тениски с лика на Боб Марлей и листа марихуана. При проверка на Под тепето входната врата обаче бе заключена.
Преди три дни един от собствениците на магазина- латвиецът Юли, бе задържан за продажба на забранени вещества, които полицаите описаха като дизайнерска дрога. 
Наши източници издадоха, че в червени пликчета се продавало вещество за пушене с наименованието „Гогаин”. Именно то било предпочитано от младежите, които го пафкали с наргилета. При обиска в дома на Юли пък бяха открити сериозни количества марихуана. Ченгетата намериха и 55 хиляди лева в брой, чийто произход тепърва ще се установява. Полицаи припомнят пред Под тепето, че за изминалите 9 месеца на пазара се появиха нови психоактивни вещества, които не са в списъците на закона след последните поправки.Image title
Повечето от дизайнерските наркотици не са незаконни у нас. Набавят се от Китай, където се произвеждат от скъпоплатени химици. Те синтезират неуловим от повечето национални законодателства наркотик. От химическата формула на амфетамина и метамфетамина се извлича формулата на мефедрона, за който се знае, че не е включен в забранителния списък на повечето страни. Дрогата е изключително опасна, но може да се продава свободно. Дори един наркотик да бъде забранен, достатъчна е лека корекция и на пазара ще се появи нова “законна” дрога. По последни данни в страната действат 12 магазина за дизайнерска дрога.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина