ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Симпозиум по скулптура в Оризаре

Красимир Линков е куратор на симпозиума
Красимир Линков е куратор на симпозиума
Симпозиум по скулптура открива утре Европейският колеж по икономика и управление. Арт проявата ще продължи до края на месеца на откритите площи на спортния комплекс на колежа в с. Оризаре, съобщи кураторът на симпозиума Красимир Линков – директор на Градската художествена галерия. В специално оборудвани ателиета на открито ще работят петима скулптори – председателят на Дружеството на пловдивските художници Димитър Чонов и колегите му Иван Тотев, Свилен Костадинов, Саркиз Нерсесян и Стоян Заваринов. В продължение на 20 дни те ще правят скулптури от сиенит, за които предварително са представили свои проекти.
„Предоставихме на авторите възможността сами да изберат темата на творбите си, като се съобразят със средата, в която ще бъдат поставени готовите пластики“, обясни Линков.  Според него скулпторите ще бъдат естетическо допълнение към откритите паркови площи на Спортния комплекс.
Докато петимата автори ваят творбите си, ще бъдат изработени и постаментите за тях. В последния ден на септември готовите пластики от сиенит ще бъдат поставени с подемни съоръжения на определените места за постоянно експониране.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина