ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Делото за малтретираното дете минава по съкратената процедура

Петър Чернев, който е издевателствал над 5-годишното момче на приятелската си Стела Алексиева, призна фактите и обстоятелствата по делото в съдебната зала, но не и вина по всички 6 престъпления, в които е обвинен, това стана днес в съда в Пловдив, където двойката се яви на разпоредително заседание за стартиране на процеса. Преди делото прокурор Димитър Костов коментира, че за повдигнатите обвинения пастрокът Чернев може да получи до 10 години затвор за малтретирането на детето и майка му.

Разпоредителното заседание се гледаше при закрити врати.

След него съдия Божидар Кърпачев оповести, че майката на пострадалото лице се е споразумяла частично с прокуратурата за 3 години условна присъда, с 5 години изпитателен срок. Това ще рече, че Стела Александрова също е признала, че в съучастие с Чернев са нанесли на момченцето средна телесна повреда.

В съдебната зала стана ясно, че делото срещу бившия ѝ партньор Петър Чернев ще продължи и този съдебен състав няма как да одобри постигнатото споразумението на майката с държавното обвинение. То ще бъде изготвено и пратено на друг състав за разглеждане.

Разбра се още, че Чернев е решил да признае всичко записано в обвинителния акт и делото ще продължи по реда на съкратеното следствие. Процесът ще приключи в края на месеца, а вещи лица и свидетели няма да бъдат разпитвани. При това искане от страна на подсъдимия, наложената му присъда ще може да бъде намалена с 1/3.

Пострадалото дете е конституирано като частен обвинител, а неговият адвокат предяви граждански иск, който също няма да бъде разгледан в това съдебно производство.

След заседанието защитникът на Чернев – адв. Йордан Давчев коментира, че не признават вина за всички обвинения. Той уточни, че подзащитният му е признал фактите по делото и признава вина за отделни деяния, но не за всичките. Освен това претенциите им са, че не всички са правилно квалифицирани. По думите му, той признава за лека, а не средна телесна повреда.

От своя страна защитата на майката Алексиева – адвокат Росица Драгинова отрече думите на колегата си Давчев, защото в мотивите на съда не е посочено съмнение за участието на Чернев в причинената средна телесна повреда на 5-годишното дете.

По думите ѝ майката проявява интерес към детето, чува се с него.

Припомняме, че Малтретираното момченце вече е с баща си в Германия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина