ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Пловдив 2019 представя първа резидентна програма за артисти

Първа резидентна програма за артисти представя "Пловдив 2019". Кандидатите могат да подават заявления до края на януари 2018 година. Целта е до края на годината да се съберат 15 конкретни проектни идеи, които да бъдат подкрепени финансово и да бъдат реализирани през 2019 година.

Фокусът на резидентната програма, наречена ADATA AiR е връзката между природа и култура – взаимодействието на града с реката, с тепетата, с остров Адата, парковете и др. природни зони в Пловдив, както и многопластовостта в историята на Пловдив – връзките на различните архитектурни стилове от Античността до наши дни.

До края на януари ще се събират кандидатури за първа сесия. Артистите ще могат да останат от 2 седмици до два месеца, а периодът за кандидатствалите в първата сесия е от 15 март до 15 юли по тяхно желание. Артистите ще получат жилищно пространство, като ще бъдат настанени в самостоятелни стаи в споделено жилище, студио, в което денонощно ще могат да работят, заедно с поне още 2-ма резиденти, пространство за публични събития и споделяне на работата им, неограничен достъп до интернет, материали за работа и помощ при работата и проучванията. "Пловдив 2019" поема и транспорта до Пловдив и обратно, както и дневни – 560 лв за 2 седмици на човек. Всички останали разходи са за сметка на резидентите. Участниците могат да са от широк кръг творчески дейности – визуални изкуства, дигитални медии, архитектура, скулптура, музика, филм и много други. След престоя си резидентите следва да представят напълно разработена концепция за един или повече творчески проекта, планирани с цел реализиране и представене в рамките на програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Кандидати могат да бъдат всички артисти, без значение от кариерното им развитие. От фондацията съобщават, че за предпочитане са артисти, базирани в Европа, като български граждани или работещи в България също могат да участват.

Повече информация може да се намери на страницата на отворената покана тук http://plovdiv2019.eu/bg/opencall/213-adata-air

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина