ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Водещи учебни заведения от цял свят представят програмите си в Пловдив

Йоана Иванова

Повече от 50 образователни институции от целия свят представят новите си програми в международното изложение Световно образование в Пловдив тази година.

Западни експерти и водещи български консултанти помагат на българските кандидати за висши училища да направят информиран избор.

Университетите предлагат както традиционни специалности, така и нови и перспективни, голяма част от които не могат да се изучават още в българските висши училища или пък се изучават, без необходимата техническа база за практическо овладяване на професията.

Сред българските ученици най-желани си остават висшите учебни заведения във Великобритания и Холандия, за които се предоставя държавно финансиране. Друг фаворит са Германия и Австрия, най-вече заради качеството на образованието и добрите условия за чуждестранните студенти.

Не толкова популярни, но също доста перспективни са Дания, Франция, Швеция, Италия и Испания.

За да направят своя избор, кандидатите се интересуват от условията за прием, атмосферата и студентския живот в града, имат ли право на работа, какви са таксите за обучение и разходите за живот, има ли други българи в университета и какви са възможностите им за стипендия и за стаж.

Изложението предлага възможности и за студентите в българските университети. Те могат да се възползват от най-новите работни оферти за летни бригади в САЩ по програмата Work and Travel. Те могат да избират между работа в хотели, курорти, магазини, увеселителни паркове и различни туристически обекти.  Заплащането по програмата е между $7.25 и $15/час в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.  Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара.

За по-малките ученици форумът предлага летни езикови ваканции и възможности за елитно образование във водещи средни европейски училища, част от които предлагат програми и без такса обучение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина