ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБългарияИзбориНовини

Коя е Гергана Кабаиванова

Кой стои зад името, предложено за министър на туризма в бъдещ кабинет на ПП-ДБ?

Инж. Гергана Кабаиванова е инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната. Тя е управител на Фондация „Локалфууд.бг“, известна с проекта си „Пендара“, стремящ се да подобри бизнес средата за предлагане на местни храни, както и да развие гастрономическия селски туризъм у нас. Участва в авторския екип на „Правилник за ползване на фермерски пазари“ и „Правилник за безопасност на предлаганите храни в къщи за гости и малки хотели“, които предстои да бъдат утвърдени от Националния съвет по храните. Била е член на експертна група в Министерство на земеделието, храните и горите, насочена към политиките за най-малките фермери и производители на храни. Тя е сред учредителите на местната организация на „Да, България!“ в Пловдив.

Завършила е магистратура по специалностите “Технология на растителните масла и козметичните продукти” и „Технология на тютюна“ към Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има дългогодишен опит като маркетинг мениджър.

Кариерата ѝ започва като технолог по развойните дейности в Булгартабак в Хасково, след което продължава на ръководни позиции в Пловдив и София: маркетинг мениджър на Роза Импекс, продуктов мениджър на Рубелла Козметикс, бранд мениджър на NUXE за България и маркетинг мениджър на Mall Markovo Tepe. Консултирала е стотици микро и малки предприятия в областта на козметиката и храните.

През 2009 год. отваря първия био магазин в Пловдив, а през 2015 и първия магазин с кухня за фермерска храна.

От 2010 до 2015 год. издава електронното списание „Органично“.

През 2013 год. основава първия фермерски пазар в Пловдив, а 6 месеца по-късно инициира и фермерските пазари в София, Варна и Бургас.

Казва, че мечтата ѝ е развит пазар на фермерски и местни храни и вярва, че малкият бизнес в земеделието и храните може да бъде гръбнак на българската икономика. Сред приоритетите си в предизборната кампания посочваше работа за дългосрочни политики за възраждане на българското село, за насочване на европейски фондове и въвеждане на дерогации, позволяващи на микро и малките предприятия в селското стопанство и храните да развиват свободно дейностите си, включително да реализират домашно приготвена храна. Също така, европейските схеми за качество на храните, които да защитават българския вкус и традиции.

Гергана Кабаиванова е родена в Хасково и живее в Пловдив. Майка е на двама сина.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

3 коментари

  1. По волята на Алаха нека стане министър на земеделието ,а не на туризъма. То у нас ни туризъм ни земеделие остана но все пак е учила за ръководен пост в ТКЗС

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина