ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Иван Пенев представи творби в Балабановата къща

19 абстрактни творби обагриха пространството

Изложба на Иван Пенев „Живопис и мозайка” бе  открита вчера в Балабановата къща. Събитието се организира от Общински Институт „Старинен Пловдив”.

Иван Пенев е роден на 13.08.1945 г. в гр. Кюстендил. Завършва ВИИИ ”Декоративно – монументална живопис” при проф. Г. Богданов. Главен уредник е в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – Кюстендил. Работи в различни техники: стенопис, мозайка, живопис, стъклопис. На базата на конструктивна рисунка изгражда своите творби – пейзажи, портрети, многофигурни композиции.

Негови творби се намират в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – Кюстендил, както и в частни колекции в България, Франция, Австрия, Германия, Перу, САЩ, Кипър, Македония, Швейцария и Англия.

”Живопис и мозайка” е събирателна изложба от последните творчески изяви на художника в Кюстендил и Сапарева баня. Това е трета изложба на Иван Пенев в Балабановата къща.

Живописта (малък формат; маслена техника) е представена от 29 творби- автопортрета на твореца и пейзажи от Пловдив, Кюстендил и околностите. 

Мозайката (малък формат; смалт, обикновен камък, стъкло) е представена от 19 произведения – абстрактни композиции в топла и студена гама.Мозайките са декоративни пластики, а три от тях са тематични-Помпей, Богородица и портрет на стара дама…

Цялата статия и повече снимки можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина